top of page

Kiropraktiikka

Terveydenhuollon ammattikunta joka diagnosoi, hoitaa ja ennaltaehkäisee

tuki- ja liikuntaelinten sairauksia ja vaivoja.

Kiropraktiikka on maailman terveysjärjestö WHO:n suosittelema ja lääke- ja hammaslääketieteen jälkeen maailman kolmanneksi käytetyin ensihoitoa antava ammattikunta, joten hoitoon voi tulla ilman lähetettä. Kiropraktikoiden koulutus on kansainvälisesti yhtenäisin ja he valmistuvat ylemmällä korkeakoulututkinnolla ulkomaisista yliopistoista. Tätä viisi vuotista täyspäiväistä opiskelua ei voi suorittaa Suomessa.

Tyypillisiä ongelmia kiropraktikon vastaanotolla ovat selän ja lantion kiputilat sekä niska-hartia alueen ongelmat kuten niskaperäinen päänsärky ja -huimaus. Erilaiset

hermostoperäiset ongelmat kuten hermojuurten tai ääreishermojen pinnetiloista johtuvat raajojen puutumis- ja tuntohäiriöt ovat myös yleisiä hoidettavia oireita. Muita oireita ovat mm. kipu, lihasjännitys ja alentunut toimintakyky päivittäisten askareiden tai urheilusuoritusten parissa.

Kiropraktiikka sisältää lukuisia hoitotekniikoita joissa pääosin käsillä tehtävissä hoidoissa sekä harjoitteissa ja elintapamuutoksissa kiinnitetään huomiota erityisesti toimintakyvyn ja terveyden parantamiseen.

bottom of page